טיפים לקניית יהלום לטבעת אירוסין
עם כל כך הרבה יהלומים לבחירה, מציאת אחד שמתאים לך הינו הליך לא פשוט, במיוחד בהשוואה לחנות תכשיטים בה הבחירה מוגבלת הרבה יותר. קרא את המדריך שלב אחר שלב לבחירת יהלום. חיפוש היהלומים הוא ייחודי לכולם, אך יתכן שתמצא זאת כנקודת מוצא מועילה
מדריך שלב אחר שלב: כיצד לבחור יהלום
1. ראשית, זהה את צורת היהלום הרצויה למקבל. אם אינך יודע ולא מצליח לברר, שקול חיתוך עגול
2. הגדר מינימום משקל קראט בהתבסס על העדפות המקבל. אם שאיפת המקבל היא יהלום קראט אחד, אזי אבן חצי הקרט היפה ביותר תהיה אכזבה.
3. התחל עם היהלום האיכותי ביותר של הצורה והמשקל הקראטי שזיהית בשלבים 1 ו -2 והתחל לעשות ויתורים בסדר הבא עד שתגיע ליהלום שמתאים לתקציב שלך:
ראשית, הנמך את הניקיון. עיין בטיפים לקניית ניקיון (להלן) לקבלת הנחיות נוספות. רד עד VS2 לפני שתעשה ויתורים באזורים אחרים.
לאחר מכן, הורד את הצבע. ראה טיפים לרכישת צבעים (למטה) לקבלת הנחיות נוספות. רד עד H לפני שתעשה ויתורים באזורים אחרים.
לא להתפשר על- CuT.- חייב להיות טוב מאד או מצויין
אם היהלומים התואמים את הקריטריונים קרובים לתקציב שלך, שקול להוריד משקל קראט כדי לסגור את הפער. הפרש משקל קראט של 10% או פחות יהיה קשה מאוד לאיתור חזותית.
4. אם לאחר ביצוע השלבים לעיל, אתה עדיין מחוץ לתקציב שלך, חזור על התהליך עם צמצומים נוספים:
ראשית, צמצם עוד יותר את הניקיון. רד עד SI1.
לאחר מכן, הורד את הצבע. ל- J אם אתה יודע שהיהלום יהיה משובץ בזהב צהוב, אתה יכול לרדת בבטחה ל- J
5. בשלב זה, אם אתה עדיין מחוץ לתקציב שלך, הצעד הבא שלך יהיה תלוי בהעדפותיך ובצרכים האישיים שלך.
אם היהלום שאתה מחפש מתחת לקרט אחד, תוכל לשקול ירידה לניקיון SI2.
אם היהלום הוא גם בחיתוך עגול ומתחת ל -1.50 קראט, צבע L-M עשוי להיות מקובל לחלוטין כאשר הוא משובץ בזהב צהוב.
אם הגודל הוא השיקול העיקרי, אתה יכול לשקול צורה עגולה או צורה אחרת.
אם אתה עדיין מחוץ לתקציב שלך, ייתכן שתצטרך לשקול להגדיל את התקציב שלך או להקטין את יעד המשקל המינימלי שלך מתחת ל1-קראט.
טיפים לרכישת צורות-עגול,פרינסס,וכדו.
לרוב האנשים שמקבלים יהלומים במתנה או לצורך אירוסין יש העדפת צורה. בעוד שגורמים אחרים (כגון מחיר ואיכות) צריכים להיקבע על ידי הרוכש, בחירת הצורה צריכה לכלול את העדפת מקבל היהלום, אם אפשרי. זה נכון במיוחד לגבי יהלומי אירוסין .
אלא אם כן הובעה העדפה מסוימת, שקול יהלום עגול. יהלומים עגולים נוטים להיות בעלי ברק וניצוץ יותר מאשר צורות אחרות, הם מתאימים כמעט לכל סוגי הטבעות ולעולם לא יוצאים מהאופנה.
ליחס אורך לרוחב יש השפעה רבה על צורת היהלום שאינו עגול. כל יהלום מוצג ביחס האורך והרוחב שלו, כך שתוכלו לראות בקלות את ההבדל בין יהלומים מאותה צורה (למשל מרקיזה צרה לעומת שמנה, או חיתוך נסיכה מרובע לעומת מלבני). אם אינך בטוח לגבי ההעדפות שלך, חפש צורה שאתה אוהב, ואז צפה ביהלומים ביחסי אורך ורוחב שונים בתוך הצורה הזו עד שתמצא את מה שאתה אוהב. לאחר מכן, התמקד בחיפוש שלך ביהלומים שנמצאים בערך 10% מיחס האורך והרוחב האידיאלי שלך (למשל, אם אתה מחליט שליהלום האידיאלי שלך לחיתוך יש יחס של 1.50 אורך / רוחב, התמקד בחיפוש שבין 1.35 ל- 1.65).
טיפים לקניית משקל קראט
חפש יהלומים שמשקלם קצת מתחת למשקולות קראט פופולריות כגון 1/2 קראט. 3/4 קראט, 1 קראט וכו 'מכיוון שיהלומים אלה נופלים מהמשקל הפופולרי, הם נמכרים לרוב בהנחה קלה בהשוואה ליהלומים במשקל מלא. לדוגמה, יהלום של 0.90 קרט יעלה בדרך כלל פחות על בסיס מחיר לקרט מאשר יהלום מלא של 1.00 קראט. מבחינה ויזואלית קשה להבחין ביניהם. למעשה, יהלום במשקל קראט קטן יותר עשוי להיות בקוטר השווה לזה של יהלום כבד יותר, מה שהופך אותו למראה בגודל זהה במבט מלמעלה.
למקבלי טבעות אירוסין יהלומים יש העדפות חזקות יותר בכל הנוגע לצורה ומשקל הקרט.
משקולות הקראט הפופולריות ביותר עבור יהלומי אירוסין הן בין קראט לחצי קרט. אם יהלום מתחת ל -1 קראט הוא צורך תקציבי, שקול חיתוך מרקיזה, שנראה גדול יותר מצורות אחרות בעלות משקל קרט שווה, בגלל החיתוך המוארך שלו.
בניגוד לשאר ה"סי "(משקל קראט, צבע ובהירות), ציוני ה- Cut השונים הקיימים כיום לא קשורים ל- GIA. למרות שקמעונאים משתמשים במונחים נפוצים לתיאור Cut (כגון מעולה, טוב מאוד, הוגן, גרוע) המונחים אינם מוגדרים באופן אחיד . למעשה, מוכר יהלומים רשאי לדרג כל דרגת חיתוך שתבחר, בהתבסס על מכלול הגורמים שהוא קובע. קמעונאי אחד ישתמש במונחים כמו "Signature Ideal", "Ideal" ו- "Excellent"; בעוד שאחר משתמש ב"אידיאלי "כדי לתאר את שלושתם, ואחר משתמש ב"מצוין" לכולם. היו זהירים כאשר משווים ציוני חיתוכים מקמעונאים שונים, מכיוון שהם ככל הנראה אינם עקביים.
כמו כן, היו מודעים למוכרי יהלומים אשר נותנים ציוני חיתוך משלהם במקום מה- GIA . אתרים פופולאריים וחנויות קמעונאיות רבות מציגים דירוג חיתוך"גבוה" משלהם במקום ציון GIA.
כדי למנוע בלבול או מצג שווא של יהלום כלשהו,יש להשתמש באותן דרגות חיתוך כמו שהשתמשו ב- GIA, ואינו עוסק בשדרוג היהלום "על ידי יצירת ציונים אחרים (" חתימה "," סופר אידיאלי "וכו ').
אם רצונכם להמנע מכל מיני דרוגים לא מקצועיים – קנו יהלום עם תעודת GIA בלבד
דרגת חיתוך היא הגורם החשוב ביותר בקביעת המראה הכללי של יהלום מכיוון שיהלום חתוך בצורה גרועה ייראה עמום גם עם ניקיון וצבע מעולים. לעומת זאת, יהלום חתוך היטב יכול להיות בעל צבע מעט נמוך יותר (G-H) או ניקיון (SI1-SI2) ועדיין להיראות יפה למדי, בשל יכולתו המעולה ליצור ניצנוץ וזוהר.
לקבלת ברק מעולה, בחר יהלום בדרגת Cut של טוב מאוד או מצוין עבור יהלומים עגולים, ויהלומים טובים או טובים יותר בצורות אחרות. בבחירת יהלום בתחום זה, ודא שהסימטריה והליטוש שלו טובים מאוד או מצוינים.
הימנע מיהלומים חתוכים גרוע, גם אם הגודל יותר גדול. היהלומים הללו מהווים תמורה נמוכה, למרות המחיר הנמוך יותר.
מכיוון שציון Cut מספק דירוג יחיד המשלב מגוון גורמים (כגון פוליש, סימטריה, שולחן%, עומק%, גודל הטבלה, רוחב החגורה וכו '), זהו כלי פשוט אך חיוני בהערכת יהלום. טעות נפוצה היא להעריך גורמים בודדים אלה במקום להסתמך בעיקר על ציון Cut, שכבר לוקח אותם בחשבון. רק כאשר משווים שני יהלומים בדרגת Cut זהה, יש להחשיב את המרכיבים הבודדים של Cut כגורמים נוספים בחיפושכם. עם זאת, כמה הנחיות כלליות לגורמים בודדים אלה הן:
עוקץ
כל גודל בינוני או קטן יותר יהיה בלתי נראה לעין בלתי מזוינת, ואין לו שום השפעה שלילית על מראה היהלום.
חגורת היהלום
חגורה דקה במיוחד חשופה יותר לשברים, ומסיבה זו יש להימנע משיבוץ יהלומים אלו בטבעת. עגילים או תליונים חשופים פחות למגע ולכן הם פחות רגישים לשברים סביב החגורה. הימנע מחגורות דקות מאוד ביהלומי פרינסס קאט, מכיוון שלצורה זו כבר יש פינות חדות הנוטות יותר להשבר. אם אתה רוכש יהלום פרינס קאט עם חגורה דקה מאוד, שקול לשבץ אותו בסגנון המכסה ומגן על הפינות.
צחצוח-פוליש
ביהלומים בדרגת ליטוש מצוין עד טוב, כל פגמי ליטוש אינם נראים לעין בלתי מזוינת, ואין להם שום השפעה על מראהו הכללי של היהלום.
עבור יהלומים עם דרגות ניקיון נמוכות I1 ומטה, אפילו ציון פוליש של Fair הוא מקובל, מכיוון שיהלומים אלה כבר מכילים תכלילים פנימיים הנראים לעין בלתי מזוינת, מה שהופך את כל סימני הפוליש לפחות רלוונטיים.
סִימֶטרִיָה
עבור יהלומים בדרגת סימטריה של מצוין עד טוב, אין להשתמש בסימטריה כגורם ראשוני בבחירת יהלום,
סימטריה חשובה יותר ביהלומים בעלי ניקיון VVS2 ומעלה, מכיוון שהפגמים העדינים מאוד המיוצרים על ידי סימטריה FAIR או ירודה (שיכולים להידמות לתכלילים), יפגעו במראה היהלום
למרות ההשפעה הקטנה שלה על המראה, לסימטריה יש השפעה משמעותית על המחיר; יהלום עם סימטריה ופוליש מצוינים עשוי להיות יקר ב- 10% -15% מיהלום עם סימטריה ופוליש טובים. פרמיה זו קשורה יותר לערך הנתפס ע"י הצרכן בדרגות "מעולות", מאשר ההשפעה בפועל על מראה היהלום.
מכיוון שליהלומים עם סימטריה לקויה יש פגמים הנראים לעין בלתי מזוינת, יש להימנע מכל אחד מהיהלומים הללו.
טיפים לרכישת צבעי יהלום
הרוב המכריע של הקונים הלא מאומנים (ורוב הגמולוגים) אינם יכולים להבחין בציון צבע שנמצא מעל או מתחת לצבע המוצע להם, אלא אם כן משווים את היהלומים זה לצד זה בסביבה מבוקרת. גם כאשר היהלומים זה לצד זה, שינויים בצבע קשים לזיהוי.
צבע הופך להיות הרבה יותר קשה לזיהוי ברגע שמכניסים יהלום לטבעת בצבע זהב מסוים בסביבת אור שונה מאור יום. לדוגמה, יהלום בצבע H עשוי להיראות חסר צבע כמו D כאשר הוא ממוקם בטבעת זהב צהוב בתנאי תאורה רגילים, במיוחד אם השניים אינם מושווים זה לצד זה.
לקבלת התמורה הטובה ביותר במה שנראה לעין בלתי מזוינת כיהלום חסר צבע, חפש יהלומי G-J. מכיוון שקל יותר לזהות צבע ביהלומים גדולים יותר (בדיוק כמו שקנקן גדול של יין לבן מראה יותר צבע מאשר כוס קטנה), בחרו ב- G-H ביהלומים מעל 1 קראט, ו- I-J עבור יהלומים מתחת ל- 1 קראט. לאחר ששובצו בטבעת, יהלומים אלה ייראו כמו יהלומים בעלי צבעים גבוהים יותר. במקום להשקיע בצבע גבוה יותר, השקיע בחיתוך גבוה יותר, הגורם החשוב ביותר לברק היהלום.
מכיוון שיהלומים עם שטח פנים גדול יותר מחזירים יותר אור, הם נוטים להסתיר צבע טוב יותר מצורות אחרות. לכן, שקול קניית יהלום עגול, נסיכה .
אם אתם מודאגים בעיקר ממשקל קראט, ותקציבכם קטן, שיקולו טבעת מזהב צהוב ויהלום עגול בטווח הצבעים K-L. הזהב הצהוב יעלים את צבע גופו הצהוב של היהלום.
אם בזמן קניית יהלום תקבל טווח צבעים (למשל GH) לעומת ציון ספציפי, הרי היהלום אינו מתועד על ידי GIA. המוכר מעריך את צבע היהלום רק באמצעות מינוח שלGIA.
פלוּאוֹרסנצִיָה
יהלומי פלואורסנטים חסרי צבע (DF) נמכרים בהנחה של 5-15% מיהלומים שאינם פלואורסצנטיים מכיוון שהקרינה נתפסת כפגם. למעשה, ההשפעות הגלויות של פלואורסנציה קלושה עד בינונית ניכרות רק אצל גמולוג המשתמש במקור אור UV מיוחד.
מכיוון שהזוהר הפלואורסנטי הוא בדרך כלל כחול (שהוא הצבע המשלים לצהוב) פלואורסנציה יכולה לגרום ליהלומים צהבהבים בצבע I-M להראות לבנים יותר. מסיבה זו, יהלומי I-M נוטים להימכר בפרמיה קלה כאשר הם בעלי פלואורסנציה בינונית עד חזקה מאוד.
בסך הכל, פלואורסנציה לא אמורה להוות גורם מרכזי ברכישת היהלום מכיוון שההשפעות שלה על המראה זניחות. היוצא מן הכלל יהיה לנקוט משנה זהירות ברכישת יהלום עם פלואורסנציה חזקה או חזקה מאוד ביהלומי צבע DH (אשר אין להם צבע צהוב מספיק בכדי לקזז את הקרינה הכחולה)וזאת מאחר ופלואורסנציה חזקה גורמת ליהלום להחזיר פחות אור והוא נראה מעונן או חלבי ללא ברק.
טיפים לקניית ניקיון
אם אינך יכול לסבול פגמים, גם אלה שאינך יכול לראות, בחר ביהלום VVS2 או טוב יותר.
הטווח הפופולרי ביותר הוא יהלום VS1-VS2. יהלומים אלה נראים ללא רבב לעין בלתי מזוינת. החסרון הוא שהניקיון הגבוה מייקר את היהלום 20-25%
הטווח הפופולרי הבא הוא SI1, כאשר התכלילים בדרך כלל אינם משמעותיים מספיק בכדי להשפיע על מראה היהלום עבור הצופה המזדמן. לעתים קרובות, הלקוחות יבחרו בטווח הניקיון הזה בתמורה לחיתוך או ציון צבע גבוה יותר. שילוב זה מביא לעתים קרובות ליהלום יפה ומלא חיים עם ליקויים שניתן לזהות רק בבדיקה במיקרוסקופ. ביהלומים מתחת ל -1 קראט,אפשר לרדת לדרגת SI2. ביהלומים מעל 1 קראט נלך ל- SI1 שם הניקיון חשוב יותר, ולרוב קל יותר לזהות תכלילי SI2), SI2 הוא לרוב מחצית ממחירו של יהלום VS1. כשליש מהיהלומים שנמכרו נופלים בתחום SI1-SI2.
ככל שהיהלום גדול יותר, כך ניתן לזהות פגמים בקלות רבה יותר; לכן הניקיון הופך חשוב יותר.
טיפים לרכישת תעודות
המעבדות אינן בודקות את היהלום בצורה שווה, והתיעוד שלהן אינו מוחזק בסטנדרט אובייקטיבי כלשהו. למרבה הצער, מעבדות מסוימות נכנעות ללחץ מצד קמעונאים להוריד את הסטנדרטים שלהן, ובכך לאפשר להציג ליהלומים באיכות נמוכה יותרעם דירוגים גבוהים יותר, מה שמגדיל את הערך שלהם בשוק. לפני שתסתמך על תעודה כלשהי, ודא מה המוניטין והמומחיות של המכון שהנפיק אותה
אנו ממליצים רק על יהלומים מתועדים על ידי GIA , מעבדות אחרות בעלות מוניטין בשוק כוללות AGS (American Gem Society) ו- HRD (נפוץ יותר באירופה מאשר בארה"ב). יהלומים עם תעודות ממעבדות כמו IGI ו- EGL נוטים להימכר בהנחה גדולה, מכיוון שמעבדות אלו ידועות בסטנדרטים נמוכים ביחס ל GIA (למשל, יהלום המסווג בצבע G לפי EGL עשוי להיות מדורג I רק על ידי GIA).
יש לנקוט משנה זהירות כאשר משווים את מחיר היהלומים המדורגים על ידי שתי מעבדות שונות; מה שנראה בהתחלה כמו מציאה יכול להיות רק תוצאה של דירוג מקל יותר.
קנו רק יהלומים שהוסמכו על ידי מעבדה מכובדת. אל תקבל תעודות שנוצרו על ידי קמעונאים, גם אם הם טוענים שהם מוסמכים ב- GIA.
שמור את התעודה במקום בטוח. זה מספק ביטחון במקרה של אובדן (עוזר לקבוע את איכות וגודל היהלום הנדרש להחלפה), סחר או מכירה חוזרת. בכל פעם שהיהלום חייב לצאת מחזקתכם (למשל, לניקוי), תודיעו תמיד לצד השני שיש לכם תעודה. הידיעה שאתה יכול לזהות באופן מוחלט את היהלום שלך מסירה כל פיתוי של הצד השני לבצע הונאה (כגון החלפת היהלום לאיכות נמוכה יותר).
עותק של תעודת ה- GIA שמספרה הייחודי נשמר באופן קבוע אצל ה- GIA, מקל על זיהוי היהלום בכל עת אם אבד או נפגע